Maräng:
3 äggvitor
2 1/2 dl strösocker, 220 g
3 dl Rice Krispies
Fyllning:
1 dl vatten
2 1/2 msk vetemjöl
50 g mörk choklad
50 g smör
1 dl florsocker, 60 g
1 äggula
3 dl vispgrädde
Garnering:
30 g mörk choklad
2 1/2 dl strösocker, 220 g
3 dl Rice Krispies
Fyllning:
1 dl vatten
2 1/2 msk vetemjöl
50 g mörk choklad
50 g smör
1 dl florsocker, 60 g
1 äggula
3 dl vispgrädde
Garnering:
30 g mörk choklad
ev skivad banan eller jordgubbar
Gör så här:
1. Maräng: Sätt ugnen på 150°. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under fortsatt vispning och vispa minst 5 min tills marängen är blank.
2. Vänd ner Rice Krispies. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen 1 timme. Ta ut långpannan och dela marängen i två delar.
3. Fyllning: Koka ihop vatten och vetemjöl under vispning till en tjock smet.
4. Ta kastrullen från värmen och vispa i choklad och smör. Vispa tills allt smält.
5. Tillsätt florsocker och äggula och vispa till en jämn kräm. Bred krämen på den ena marängen.
Gör så här:
1. Maräng: Sätt ugnen på 150°. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under fortsatt vispning och vispa minst 5 min tills marängen är blank.
2. Vänd ner Rice Krispies. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen 1 timme. Ta ut långpannan och dela marängen i två delar.
3. Fyllning: Koka ihop vatten och vetemjöl under vispning till en tjock smet.
4. Ta kastrullen från värmen och vispa i choklad och smör. Vispa tills allt smält.
5. Tillsätt florsocker och äggula och vispa till en jämn kräm. Bred krämen på den ena marängen.
- Hit kan förberedas dagen innan. Förvara då botten med kräm svalt. -
6. Vispa grädden och bred den över krämen. Lägg den andra marängen över. Smält choklad i mikrovågsugnen eller över vattenbad. Ringla med en gaffel ett mönster på marängen.
6. Vispa grädden och bred den över krämen. Lägg den andra marängen över. Smält choklad i mikrovågsugnen eller över vattenbad. Ringla med en gaffel ett mönster på marängen.
Låt gärna tårtan stå svalt en stund innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar