Dags att kicka igång bloggen. Varför inte med supersmarriga muffins? Hur gott som helst!
16 muffins
250 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
4 stora ägg
150 g mandelmassa
4 1/2 dl vetemjöl (270 g)
2 tsk bakpulver
200 g rabarber
75 g vit choklad
1/2 dl råsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker till en fluffig kräm. Tillsätt äggen ett i taget, under fortsatt vispning. Riv i mandelmassan. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål. Sikta ner i smeten genom en sil. Skölj och skär rabarbern i bitar. Finhacka chokladen. Blanda rabarber, choklad och en msk råsocker. Vänd ner cirka hälften i äggsmeten. Fördela smeten i 16 muffinsformar, helst på muffinsplåt. Toppa med resterande rabarber- och chokladhack och strö över råsocker. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Låt kallna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar