Det är inte varje dag hela familjen jublar över en ny middagsrätt. Idag hände det. "Det luktar pizza" ropade sonen nöjt, och sedan högg han in med glatt humör. Inte magert direkt, men kolhydratsnålt i alla fall.
4 kycklingfiléer
smör att steka i
1 tomat
1 kruka basilika
3 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
2 vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
salt och peppar
2 dl riven ost
Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.
Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.
Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.
Servera med lättkokta haricots verts.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar