söndag 22 april 2012

Kycklinggryta med gnocchi

Lättlagat, snabbt och gott - vad mer kan man begära av ett bra vardagsrecept?

2 gula lökar
300 g champinjoner
600 g kycklinglårfilé
1 msk rapsolja
3 msk stark ajvar relish
2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vatten
salt
svartpeppar
500 g färsk gnocchi

Skala löken och skär den i bitar. Dela champinjonerna i kvartar. Dela kycklinglåren i ca 3 cm bitar. Bryn kycklingen i olja, tillsätt lök, champinjoner och fräs i en vid tjockbottnad kastrull i ca 3 minuter. Tillsätt ajvar, grädde och vatten. Salta och peppra. Låt sjuda ca 5 minuter. Lägg gnocchi i kycklinggrytan och låt allt sjuda ytterligare två min. Smaksätt med salt och peppar. Servera med sallad.

Inga kommentarer: