lördag 25 augusti 2012

Minipizzor med kantareller och chèvre

Pizzzadeg:
15 g färsk jäst
3 dl fingervarmt vatten
2 tsk råsocker
1 tsk flingsalt
2 msk olivolja
7 dl vetemjöl special

Fyllning:
2 scharlottenlökar
2 dl kantareller
200 g chèvre
honung
pinjenötter
färsk timjan
flingsalt

Smula jästen i en bunke, lös upp den i vattnet. Tillsätt socker, salt och olivolja. Tillsätt mjölet och knåda i maskin cirka 10 minuter tills degen är mjuk och elastisk och släpper från bunkens kanter. Strö över vetemjöl och låt jäsa under duk till dubbel storlek - det tar cirka 45 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

Hacka löken fint. Ansa och dela svampen i mindre bitar.

Dela degen i små bollar, lite mindre än pingisbollar. Kavla ut till rundar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Fördela lök, svamp och chèvre över pizzorna och ringla över lite honung på varje. Strö över pinjenötter och avsluta med någon kvist timjan.

Grädda pizzorna i mitten av ugnen 13-15 minuter. Ta ut och toppa med lite färsk timjan och flingsalt före serveringen.

Inga kommentarer: