lördag 25 augusti 2012

Sörgårns smarriga kycklingpaj

Deg:
100 g margarin
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk vatten

Fyllning:
3 kycklingfiléer
1 purjolök
2 röda paprikor
1 röd chili
smör
5 dl grädde (av valfri fetthalt)
1 dl sweet chilisås
1 msk kycklingfond
salt och svartpeppar
Maizenaredning
riven ost

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop ingredienserna till degen, tryck sedan ut i en pajform och förgrädda tills det börjar bli lite färg på kanterna, ca 5–10 minuter. Fräs kycklingfiléerna tills de är genomstekta. Tillsätt purjolök, paprika och chili och fräs en stund. Tillsätt sedan grädde, sweet chilisås, kycklingfond, salt och svartpeppar. Red av kycklingröran med Maizenaredning tills den har en stuvningsliknande konsistens. Häll detta sedan i pajformen och strö sedan över riven ost. Grädda i ugnen tills pajen fått fin färg, ca 15 minuter.

2 kommentarer:

Cina sa...

Vad kul att ni gillade pajen :)
/kram

Kajsa sa...

Cina: Var ju supergod! Den andra också, den ska jag göra snart...