lördag 23 februari 2013

Lax med löjromsfärskost

500 g laxfilé
250 g kantareller (eller torkad karljohan)
1 pkt bacon
100 g phillyost
1/2 del lätt crème fraîche
100 g löjrom
Smör
Salt
Svartpeppar
700 g mandelpotatis

1 rödlök
1 msk ättiksprit (12 procent)
1 tsk strösocker
1/2 gurka

1 ask smörgåskrasse
1 msk olivolja med citronsmak

Sätt ugnen på 200 grader. Stek baconen knaprig i ugnen i ca 10 min. Låt svalna och smula i bitar. Rör ihop färskost, cf och löjrom. Ställ kallt.
Skiva rödlöken tunt. Blanda med ättika och socker. Skiva gurkan och blanda ned. Låt stå ca 30 minuter.
Stek svampen i smör i ca 5 minuter. Salta, peppra och blanda ner bacon.
Skiva potatisen tunt. Salta och peppra. Fördela i fyra platta högar. Stek i smör ca 8 min på varje sida. Lägg i form, håll varmt i ugnen.
Skär laxen i fyra portionsbitar. Salta, peppra och stek.
Montera, servera!

Inga kommentarer: