Radhuskäk
fredag 14 juni 2013
Kantarellpasta med brie
300 gram
kantareller
2 msk
smör 80 % fett
1 klyfta(or)
vitlök
0,5 st
gul lök
250 gram
fryst spenat eller 500g färsk
2 msk
olivolja
0,5 st
Citron
250 gram
Brie 28 % fett
4 port
kokt pasta
salt
peppar
1. Sätt igång pastakoket.
2. Rensa kantarellerna. Dela stora exemplar.
3. Fräs svampen i smöret på medelvärme. De ska bli lite brynta. Håll varma på spiskanten eller i folie.
4. Skala och hacka vitlöken och löken.
5. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull eller gryta. Fräs löken och vitlöken på låg värme.
6. Dra upp värmen något och lägg i spenaten, pressa över citron. Salta och peppra.
7. Rör om flitigt så att inte löken hamnar underst och blir bränd. Värm tills den frysta spenaten är genomvarm. Det tar knappt 10 minuter. Färsk spenat blir klar betydligt fortare. Värm inte mer sedan. Det blir ingen gladare av. Smaka och kolla om det behövs mer salt och citron.
8. Skär brien i rätt tunna skivor. Det går enklast om den är kall. Här tycker jag att kanterna kan få vara kvar. Skär bort dem om du inte håller med.
9. Häll av vattnet från pastan och vänd ner spenaten och osten. Strö över kantarellerna. Servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Senaste inlägg
Äldre inlägg
Startsida
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar