3 st små vitlöksklyftor, hela
2 st små torkade chili, hela
400 g krossade tomater
Sardellsmör:
1 burk sardeller, liten (ca 10 st)
100 g smör, rumsvarmt
500 g penne
salt
3 msk finhackad persilja
1. Värm upp olivoljan i en kastrull. Lägg i vitlöksklyftor och chili och låt dem långsamt brynas under lock. När vitlöken är ordentligt brynt tas den och chilin upp och kastas.
2. Tillsätt krossade tomater, smaka av och salta lite om det behövs. Låt tomatsåsen puttra under lock i 20 minuter.
3. Finhacka sardellerna och rör ihop dem med smöret.
4. Koka pastan »al dente« i lättsaltat vatten, och låt den rinna av i ett durkslag. Blanda ner pastan i kastrullen med tomatsås och ställ kastrullen på den avsvalnande kokplattan. Tillsätt sardellsmöret och rör om väl.
5. Strö över persilja och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar