Cirka 200 g nudlar, t ex udon
1 l kycklingbuljong
1 kycklingbröst, à cirka 150 g
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk sesamolja
2 msk japansk soja
2 msk sake, sherry eller vitt vin
1 msk finhackad ingefära
ev. 1 liten burk majs à 150 g
1 röd chili, strimlad (ev. urkärnad)
2 salladslökar, finskurna
1/2 påse babyspenat
1 dl sockerärter
Hetta upp kycklingbuljongen i en stor kastrull. Strimla kycklingbröstet och fräs i stekpanna med vitlök i sesamolja tills köttet vitnat. Tillsätt sedan soja och vin och låt det koka ihop lite. Häll ned alltsammans i buljongen.
Tillsätt ingefära, ev. majs, chili, salladslök, spenat, nudlar och sockerärter. Låt sjuda i någon minut tills nudlarna är genomkokta.
Häll upp i skålar och servera med sked och pinnar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar