1 1/2 dl röda linser
1 gul lök, finhackad
5 vitlöksklyftor, finhackade
1 morot i skivor
1 liten purjo i skivor
olivolja
1 liter grönsaksbuljong
600 g passerade tomater
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk sambal oelek
1 citron, pressad
salt
socker
1 kruka koriander
Börja med att fräsa alla grönsaker och linser i olivolja. På med
buljong, tomater och kryddor (utom den färska koriandern som ska toppa
den färdiga soppan). Låt puttra under lock i 20 minuter. Mixa sen soppan
med stavmixer, låt koka upp och smaka av. Starkt och syrligt ska det
vara, med fin sälta. Klipp koriander över soppan (eller låt var och en
ta efter egen smak) och servera, gärna med varma mackor till.
2 kommentarer:
Åh! Tack för det receptet! Jag lånade Emma Hambergs matkassebok på bibblan och testade en del recept, bl a detta. Tyvärr glömde jag kopiera det innan jag lämnade tillbaka boken. Och nu blev jag så grymt sugen... Supersmarrig soppa, ju! :-)
/Matmorsan
Varsågod! :D
Skicka en kommentar