Fyllning:
1 burk kronärtskocksbottnar, 240 g utan spad
2 msk nypressad citron per liter vatten
100 g riven parmesanost
200 g ricottaost
2 äggulor
2 krm salt
Sås:
2 dl, ca 200 g, finstrimlad zucchini
4 msk smör
4 tomater (eller använd fina tomater på burk)
2 msk kalvfond
2 dl vatten
2 dl grädde
1/2 tsk salt
- Lägg kronärtskockorna i kokande citronvatten. Låt sjuda ett par minuter.
- Skär bottnarna i mindre bitar. Kör i matberedare till en jämn massa.
- Blanda samman kronärtskockor parmesan, ricotta, äggulor och salt. Kavla pastadeg, fyll knytena och koka enligt receptet på tortelloni med ricotta och spenat.
- Fräs zucchinin i smör ett par minuter under omrörning. Skålla, skala, kärna ur och krossa tomaterna.
- Blanda tomaterna med kalvfond, vatten, grädde och salt. Koka ihop tills ungefär hälften återstår.
- Blanda ner zucchinin och värm såsen precis före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar