söndag 28 december 2014

Tortelloni med kronärtskockor och ricotta

Pastadeg enligt recept på tortelloni med ricotta och spenat

Fyllning:

1 burk kronärtskocksbottnar, 240 g utan spad
2 msk nypressad citron per liter vatten
100 g riven parmesanost
200 g ricottaost
2 äggulor
2 krm salt

Sås:

2 dl, ca 200 g, finstrimlad zucchini
4 msk smör
4 tomater (eller använd fina tomater på burk)
2 msk kalvfond
2 dl vatten
2 dl grädde
1/2 tsk salt

  1. Lägg kronärtskockorna i kokande citronvatten. Låt sjuda ett par minuter.
  2. Skär bottnarna i mindre bitar. Kör i matberedare till en jämn massa.
  3. Blanda samman kronärtskockor parmesan, ricotta, äggulor och salt. Kavla pastadeg, fyll knytena och koka enligt receptet på tortelloni med ricotta och spenat.
  4. Fräs zucchinin i smör ett par minuter under omrörning. Skålla, skala, kärna ur och krossa tomaterna.
  5. Blanda tomaterna med kalvfond, vatten, grädde och salt. Koka ihop tills ungefär hälften återstår.
  6. Blanda ner zucchinin och värm såsen precis före servering.

Inga kommentarer: