3 stora ägg (à 65-72 g)
300 g vetemjöl (ca 5 dl)
- Kör snabbt ihop mjöl och ägg i matberedare. Låt degen vila i plastpåse en stund medan du gör fyllning och sås.
- Kavla degen i pastamaskin, steg för steg, till tunnaste läget.
- Skär ut bitar som är 12-13 cm i fyrkant. Lägg på en klick fyllning, ca 30 g, på varje degbit. Vik ihop och placera knytena på mjölat underlag.
- Koka knytena i saltat vatten cirka 8 minuter. De är klara när pastan är mjuk.
Fyllning:
250 g fryst hackad spenat
1 msk smör
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm nyriven muskot
skalet av 1/2 citron
300 g ricottaost
150 g riven parmesanost
3 äggulor
Sås:
10 tomater (eller använd hela körsbärstomater på burk, gärna Mutti)
200 g smör
3 msk grovhackad färsk salvia eller 1 1/2 tsk torkad
1 tsk salt
1 krm strösocker
1 tsk tomatpuré
riven parmesan till servering
- Tina och pressa allt vatten ur spenaten. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Fördela spenaten i stekpannan och stek den på medelgod värme, under omrörning, i ett par minuter. Tillsätt salt, muskot och finrivet citronskal. Rör om och låt blandningen kallna.
- Blanda samman spenaten, ricottaosten, parmesanosten och äggulorna. Kavla pastadegen, fyll knyten och koka enligt ovan.
- Skålla, skala, kärna ur och krossa tomaterna. Finhacka salvian.
- Smält smöret på låg värme. Tillsätt tomatköttet, salvian, salt, socker och tomatpuré. Låt såsen småputtra under lock cirka fem minuter. Rör om då och då. Ställ åt sidan och värm före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar