2,5 dl vatten
0,5 dl mjölk
1/4 pkt jäst
2 msk strösocker
2 tsk salt
1 medelstort ägg
40 g smör (ca 2 msk)
525 g vetemjöl special (ca 8,5 dl)
1/4 pkt jäst
2 msk strösocker
2 tsk salt
1 medelstort ägg
40 g smör (ca 2 msk)
525 g vetemjöl special (ca 8,5 dl)
1) Smält smöret, vänd ner vatten, mjölk och värm till 37 grader.
2) Smula ner jästen i vätskan och rör tills den löst sig.
3) Vispa ägget.
4) Ta fram hushållsassistenten och blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt jästvätskan och det vispade ägget.
5) Låt knåda i cirka 10 minuter med degblandare. Dubbla tiden om du kör för hand.
6) Täck bunken med plastfolie och jäs till dubbel storlek (ca 1-2 h).
7) Ta ut degen och dela i 8 bitar. Forma till platta bullar och lägg på en plåt.
8) Täck med en kökshandduk och låt jäsa till dubbel storlek (ca 1-2 h).
9) Sätt ugnen på 200 grader. Spreja bullarna med vatten (blomspruta), sätt in plåten och grädda i cirka 15 minuter eller tills de ser gyllenbruna ut.
10) Lägg bullarna på ett galler, spreja med vatten igen och låt svalna av under en handduk.
11) Förvara i plastpåse så håller de sig supermjuka.
2) Smula ner jästen i vätskan och rör tills den löst sig.
3) Vispa ägget.
4) Ta fram hushållsassistenten och blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt jästvätskan och det vispade ägget.
5) Låt knåda i cirka 10 minuter med degblandare. Dubbla tiden om du kör för hand.
6) Täck bunken med plastfolie och jäs till dubbel storlek (ca 1-2 h).
7) Ta ut degen och dela i 8 bitar. Forma till platta bullar och lägg på en plåt.
8) Täck med en kökshandduk och låt jäsa till dubbel storlek (ca 1-2 h).
9) Sätt ugnen på 200 grader. Spreja bullarna med vatten (blomspruta), sätt in plåten och grädda i cirka 15 minuter eller tills de ser gyllenbruna ut.
10) Lägg bullarna på ett galler, spreja med vatten igen och låt svalna av under en handduk.
11) Förvara i plastpåse så håller de sig supermjuka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar