lördag 3 december 2011

Pulled pork

4 - 8 portioner

1 kilo fläskkarré
1 stor gul lök
5 vitlöksklyftor
1 dl ketchup
1 msk farinsocker
1/2 tsk mald koriander
1/2 - 1 msk mald spiskummin
1/2 - 1 msk chipotlepasta eller chipotletabasco
Salt
Peppar
ev en skvätt vatten
ev 1 msk whisky

Lägg karrén i pannan. Blanda ihop ketchupen och kryddorna till en röra och bred på. Hacka löken och vitlöken och lägg på köttet. Sätt in i ugnen på 125 c och låt stå i fyra timmar med locket på. Efter en timme kan du peta ner löken i såsen. Häll ev på en liten skvätt vatten i botten om du är rädd att den ska brännas vid. Köttet är klart när det är så mört att det fallar i bitar när du petar på det. Ta då en gaffel och luckra upp köttet och blanda med såsen. Det blir ännu godare om det får stå ett tag och gotta till sig i såsen. Ät köttet på bröd, i tacos, eller på något annat sätt du gillar. Goda tillbehör är riven ost, grovhackad tomat, grovhackad avokado, rödlök och kanske lite färsk koriander. Mums!

Inga kommentarer: