lördag 19 januari 2013

Indisk lammcurry som i fjällen

6 p

800 g benfritt lammkött (stek eller bog)
2 stora gula lökar
8 vitlöksklyftor
3-4 msk olja
1 stort äpple
2 msk curry
1 msk smör
1 msk tomatpuré
2 msk kinesisk soja
2 msk matlagningsmjöl
2 msk mango chutney
5-6 dl köttbuljong
1 dl yoghurt
1/2 tsk salt

Tillbehör: ris, gurka, banan, jordnötter, curry, soja, sambal oelek, yoghurt, mango chutney

Skala lök och vitlök, skär i tunna skivor. Kärna ur äpplet och tärna. Koka upp buljongen.
Putsa köttet väl, skär i 2 cm kuber. Bryn väl i en del av oljan. Koka därefter ur pannan med lite buljong.
Fräs lök och äpple i en gryta i resten av oljan tills löken mjuknat. Tillsätt en klick smör och pudra över curryn. Tillsätt sedan samtliga resterande fasta ingredienser och blanda väl. Späd med buljong i omgångar under uppkok och omrörning. Tillsätt soja och yoghurt. Låt koka sakta cirka 50 minuter. Känn efter att köttet är mört. Servera!

Inga kommentarer: