1 kg räkor med skal
2 msk olja
5 dl vatten
1 stor gul lök, hackad
2 msk smör
3 tsk curry
1-2 vitlöksklyftor
1 msk vetemjöl
3 dl räkspad
2 msk tomatpuré
tabasco
1 stor röd + 1 stor grön paprika
2 dl creme fraiche
1 msk konjak
Skala räkorna, ställ kallt. Fräs räkskalen i olja tills skalen ser torra ut och börjar vitna. Slå på vattnet, låt koka 6-7 minuter. Sila spadet och spara det. Fräs smör och curry i en gryta och tillsätt löken och fräs den mjuk. Pressa i vitlök. Strö över mjöl och rör om. Späd med räkspadet, koka upp under omrörning, tillsätt tomatpuré och tabasco. Sjud 5-6 minuter. Kärna ur och strimla paprikorna. Koka upp såsen, rör ner creme fraiche. Lägg i paprika och sjud i 4-5 minuter. Smaksätt med konjak. Tillsätt räkorna och låt dem bara precis bli varma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar