lördag 4 december 2010

Bönburgare med bulgur

500 g kokta svarta eller röda bönor
2 dl bulgur eller couscous
2 dl grönsaksbuljong
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2,5-3 msk japansk soja
2 krm sambal oelek
4 msk pressad citron
4 msk kapris

Häll kokande buljong över bulgurgrynen och låt dem svälla cirka fem minuter. Om du använder bönor på burk, häll av vätskan och spola bönorna i en sil. Hacka löken eller släpp den genom tuben på matberedaren och finfördela. Lägg i de blötlagda bulgurgrynen och bönorna samt soja, sambal och citron. Kör till färsliknande konsistens. Blanda sist i kaprisen som gärna får vara hel. Forma burgare och stek i lite matfett i tefonpanna. Servera med ajvar eller salsa, tsatsiki, tomat och rucolasallad i värmda pitabröd.

Inga kommentarer: