1 schalottenlök, finhackad
1 tsk sambal oelek
1/2 klyfta vitlök, finskivad
1 dl vitt vin
1/2 lime, pressad
2 msk vispgrädde
100 g rumstempererat smör
2 msk koriander, finstrimlad
salt och vitpeppar
12 pilgrimsmusslor
Blanda alla ingredienser utom grädde, smör och koriander i en kastrull.Koka ihop tills bara ett par matskedar vätska återstår, tillsätt grädden och koka upp. Tag kastrullen från värmen och vispa därefter ned smöret, en klick i taget. Värm eventuellt upp såsen försiktigt mellanåt om den blir för kall för att smöret ska smälta, låt inte såsen koka. Smaka av med salt, peppar och koriander. Hetta upp en stekpanna med lite smör, stek pilgrimsmusslorna på båda sidor, salta och peppra. Servera musslorna med såsen och en limeklyfta. Toppa med korianderblad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar