lördag 4 december 2010

Lagom lyxig müsli

5 dl rågflingor
5 dl havregryn
100 g mandel, valnötter eller hasselnötter
2 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl hela linfrön
0,5 dl råsocker
2 dl vatten
5 msk neutral matolja (ej olivolja)

Hacka mandel eller nötter grovt. Lägg i en rymlig bunke tillsammans med rågfingor, havregryn, solroskärnor och kokosflingor, linfrö och socker. Blanda runt. Värm ugnen till 200 grader. Blanda vatten och olja och stänk över blandningen i bunken. Krama lite lätt med handen så att fukten tränger in. Bred sedan ut det hela i en lätt smord, stor långpanna. Sätt in pannan mitt i ugnen i 20-30 minuter. Passa noga under tiden så den inte bränns. Ta ut pannan minst tre gånger och rör om så müslin blir jämnt rostad. Låt kallna.

Inga kommentarer: