500 g sejfilé
1/2 msk pressad citron
1/2 gul lök
1 dl ströbröd
1 1/2 tsk rivet citronskal
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk hackad persilja
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
ca 50 g kylskåpskallt smör
Rotsaksmos:
5 potatisar (ca 500 g)
3-4 morötter (ca 300 g)
1 bit rotselleri (ca 250 g)
1/2-1 dl mjölk
1 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
Tillbehör: citronklyftor, persilja
Sätt ugnen på 200°. Lägg sejfilén i en smord ugnssäker form. Häll över citronsaften. Skala och finhacka löken och blanda med ströbröd, citronskal, pressad vitlök och persilja. Smaka av med salt och peppar. Strö ströbrödsblandningen över fisken. Hyvla smöret med osthyvel och täck ströbrödet. Tillaga fisken i nedre delen av ugnen ca 30 min. Täck eventuellt formen med folie mot slutet om den får för mycket färg.
Rotsaksmos: Ansa och skala rotsakerna. Skär dem i mindre bitar och koka dem i lättsaltat vatten tills de blir mjuka. Låt rotsakerna ånga av innan de mixas med mjölk och smör till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Servera fisken med rotsaksmos och citronklyfta. Garnera med persilja. Broccoli till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar