lördag 4 december 2010

Tex mex beef chili

4 msk olja
1 liter tunt skivad gul lök
1 liter tunt skivad grön paprika
1 kilo nötfärs
6 hackade vitlöksklyftor
2-3 msk chilipulver (men testa gärna mer)
2 tsk torkad oregano
1 tsk spiskummin
2 tsk salt (eller mer)
1,5 liter skalade & hackade tomater (jag burktomater)
4 dl chilisås eller nån annan tomatig färdig sås
1 tsk socker
torkad chilipeppar efter smak, eller nåt annat starkt
4 burkar röda Kidneybönor

Stek först lök och paprika i oljan på svag värme. Höj värmen, lägg i köttfärsen och bryn den medan du rör. Häll bort överflödigt fett. Tillsätt vitlök, chili, orenago, spiskummin, salt, peppar och chilipeppar. Fräs fem minuter till. Lägg i tomater, chilisås och socker. Lägg på locket, låt puttra på svag/medelvärme i trekvart. Lägg sen i bönorna (avspolade) och puttra en kvart till. Smaka av med salt, peppar och starkt. Servera med massor av gräddfil eller creme fraiche separat, salladslök, majschips och bröd.

Inga kommentarer: