400 g pastarör
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
1/2 g saffran
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl färskriven parmesan
1/2 dl hackad persilja
1 burk musslor i vatten
1 pkt bacon
1 krm svartpeppar
tandpetare
Förbered pastakoket. Sila av musslorna och rulla in en eller två i taget i halverade baconskivor, stick i tandpetare eller trä upp på tandpetare. Svartpeppra och stek inför serveringen snabbt över hög värme. Skiva och fräs vitlöken i smöret över sakta värme, men låt den inte få färg. Tillsätt saffran, några skedar kokvatten från pastan och grädden. Koka upp och rör ner osten som får smälta i grädden. Sila av den nätt kokta pastan, häll den i saffransgrädden, rör om och värm några minuter. Tillsätt hackad persilja och servera med musselspetten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar