lördag 4 december 2010

Gazpacho

2 skivor vitt bröd
1 gul lök
2-4 vitlöksklyftor
1/2 grön, gul och röd paprika
1/2 skalad gurka
5 mogna tomater eller 1 burk krossade (400 g)
4 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
5 dl hönsbuljong
1 krm cayennepeppar
1/2 tsk salt
1 krm stött kummin

Skär bort kanterna på brödet och lägg det i en skål. Häll på lite vatten så att det täcker och låt stå ca 10 minuter. Skala lök och vitlök. Skär den gula löken, paprikor och gurka i bitar. Finhacka vitlöken. Skålla och kärna ur de färska tomaterna. Skär de mogna tomaterna i bitar. Krama vätskan ur brödet och lägg det tillsammans med grönsaksbitar, vitlök, tomater, olja och vinäger i en matberedare. Kör blandningen slät. Späd med buljong till önskad konsistens. Smaksätt med cayennepeppar, salt och kummin. Kyl soppan minst 1 timme. Stek brödbitarna i olja i en stekpanna. Servera med brödbitarna och gurktärningar och en isbit i soppan.

Inga kommentarer: