1 liter färska trattkantareller
1+3 msk smör
1 l grönsaksbuljong
1/2 dl torr sherry eller konjak
1/2 dl finhackad gul lök
1/2 dl fint tärnade morötter
1/2 tsk timjan
1 msk tomatpuré
3 msk vetemjöl
2 dl creme fraiche
1/2 tsk salt
cayennepeppar
ev kryddkrasse
Skär svampen i mindre bitar. Låt den koka in i sitt spad. Tillsätt grönsaksbuljongen.
Slå över buljong och sherry. Låt småkoka medan du hackar grönsakerna.
Fräs lök, morot och timjan i ca 3 msk smör - låt det inte få färg. Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med ett ögonblick. Pudra över mjöl under omrörning, och låt fräsa en kort stund.
Späd med svampbuljong under uppkok. Tillsätt creme fraiche. Koka sakta i 10-15 minuter. Smaka av med salt och lite cayenne. Klipp eventuellt kryddkrasse över vid serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar