lördag 4 december 2010

Vattenmelonsallad med feta och svarta oliver

1 1/2 kilo vattenmelon, mogen
3 lime
1 rödlök, liten
150 gr fetaost
1 knippa bladpersilja
1 knippa färsk mynta, hackad
3 - 4 msk jungfruolja
2 dl svarta oliver, urkärnade
svartpeppar

Dela rödlöken i två halvor och skiva i tunna skivor. Lägg skivorna i en djup tallrik och pressa över limesaften. Skala och kärna ur vattenmelonen, skär i klyftor och vidare till trekanter (cirka 3-4 centimeter stora). Smula fetaosten och blanda med vattenmelon och oliver i en salladsskål. Dela persiljan grovt med händerna och lägg ned tillsammans med den hackade myntan. Häll rödlöken med tillhörande spad över salladen, ringla över olivoljan och blanda försiktigt alla ingredienserna. Mal över rikligt med svartpeppar.

Inga kommentarer: