8-10 lasagneplattor
½ dl riven västerbottenost
Rotsaksröra:
1 gul lök
150 g vardera av morot, kålrot, rotselleri och jordärtskockor (eller de rotfrukter du gillar)
2 vitlöksklyftor
½ röd chilipeppar
500 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 ½ tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Vit sås:
6 dl mjölk
3 msk vetemjöl
1 tsk salt
2 dl riven västerbottenost
Skala, hacka och fräs löken glansig. Skala och riv rotsakerna och låt fräsa med löken. Tillsätt vitlök, finhackad chili, krossade tomater, tomatpuré och kryddor. Låt puttra under lock 10-15 min.
Sås: Vispa ihop mjölk och mjöl. Koka under omrörning i några minuter. Rör ned salt och ost.
Varva i en ugnssäker, smord form rotsaksröra/lasagne/ostsås i fyra lager med ett ordentligt såslager överst. Strö över ½ dl västerbotten och gratinera i 225 grader, nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Servera med en stor sallad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar