3 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
1 dl kaviar, med dill
2 krm salt
2 krm peppar, nymald
6 st hönökakor, (halvor)
170 g krabbmixpinnar
500 g räkor, frysta, skalade, (tinade)
Garnering:
10 st ägg
1 st gurka
100 g kaviar, röd
500 g räkor, stora, med skal
6 st havskräftor, medelstora
4 st lax, skivor, rökt
1 st citron
dill
Vispa grädden hårt och vispa därefter i creme fraiche. Smaksätt med kaviar, salt och peppar.
Lägg 2 Hönökakor mot varandra på ett serveringsfat. Täck kanten av fatet med remsor av bakplåtspapper för att skydda. Bred på knappt 1/3 av kaviarkrämen. Låt krabbmixpinnarna rinna av och hacka dem. Fördela hacket över krämen. Lägg på 2 Hönökakor men vrid dem 1/4 varv så att skarvarna inte kommer åt samma håll. Täck med kräm. Pressa ev ur lite vätska av de tinade, skalade räkorna och fördela dem över krämen. Lägg på 2 Hönökakor och avsluta med att breda krämen över och runt kanten. Sätt då tandpetare i tårtan och lägg över plastfilm.
Garnering: Lägg äggen i kallt vatten och koka ca 7 minuter från första bubblan. Spola dem kalla och skala. Skölj och skiva gurkan tunt och fäst skivorna runt tårtans kant. Skiva äggen med äggskivare och lägg dem tätt, ytterst på ovansidan. Forma den röda kaviaren till små ägg med teskedar och lägg dem intill äggskivorna. Skala räkorna och fördela dem mitten av tårtan.
Skala havskräftorna och lägg stjärtarna som ekrar mitt på tårtan. Vik varje laxskiva dubbel och rulla den till en ros. Sätt dem i mitten. Skölj och skär citronen i skivor och därefter i små tårtbitar. Lägg en bit mellan varje kaviarägg, garnera därefter med dillvippor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar