4 kycklingfiléer
1-2 msk dijonsenap
4 skivor rökt skinka
4 ostskivor, helst emmentaler men västerbotten är också galet gott
Salt och peppar
½ dl vetemjöl
1 ägg
1 dl ströbröd
2-3 msk smör att steka i
1 burk matvete à 410 gram (eller nykokt vete till 4)
2 skivade tomater
1 rödlök, tunt skivad
3 msk kapris
½ dl finhackad persilja
2 msk vinäger
½ dl olivolja
Salt och peppar
Citronklyftor till servering
Skär ett snitt nästan rakt igenom, längs med filéerna. Vik upp och pensla med senap. Lägg i skinka och ost. Vik ihop och pensla med lätt uppvispat ägg. Strö över ströbröd. Stek kycklingen gyllenbrun i smör. Efterstek i 120 grader varm ugn i cirka 10 minuter.
Blanda matvete med tomat, lök, kapris och persilja. Blanda vinäger och olivolja och vänd ner i salladen. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen delad på diagonalen tillsammans med matvetesalladen och citronklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar