150 g japanska risnudlar
3 vitlöksklyftor, hackade
2 tsk röd chilifrukt, hackad
250 g fläsk- eller kycklingfilé
40 ml fisksås
40 ml saft från lime
2 tsk farinsocker
2 ägg, lätt vispade
2,5 dl böngroddar
broccoli
koriander
torrostade jordnötter
Skala räkorna och hacka räkköttet. Ställ undan. Lägg nudlarna i blöt i varmt vatten i 10 minuter eller tills de är mjuka. Häll bort vattnet och ställ undan nudlarna. Hetta upp oljan i en wok eller en stor stekpanna. När oljan är riktigt varm lägger du i broccoli, vitlök, chili och fläsk, och steker under en ständig omrörning i två minuter. Lägg i räkköttet och stek under omrörning i tre minuter. Tillsätt de avrunna nudlarna. Koka under lock ytterligare någon minut. Häll på fisksåsen, limesaften, socker och ägg. Blanda ordentligt antingen med en tång eller med två träslevar, tills allting blir genomvarmt. Strö över böngroddar, koriander och jordnötter. Denna maträtt serveras traditionellt med friterad lök, farinsocker och hackade jordnötter som tillbehör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar